Robinhood wint CONCACAF Caribbean Club Shield

Brand Notre-Dame geblust
april 16, 2019
DC Collectief bepreekt grond- en bosbeleid
april 16, 2019
Show all

Robinhood wint CONCACAF Caribbean Club Shield

Het moment waarop Alan Lucas de gouden goal maakt voor Robinhood in de finale van de CONCACAF Caribbean Club Shield tegen Club Franciscain. Robinhood is gisteravond Caribisch kampioen geworden. Roberto Godeken, de coach van de Surinaamse landskampioen, zegt dat het succes van Robinhood in de finale voor een goed deel is toe te schrijven aan een aangescherpte verdedigingsstrategie.

Club Franciscain gaf zich niet makkelijk gewonnen. Door hard spel moest de Franse verdediger Jordan Thimon in de 72ste minuut het veld uit worden gestuurd. Robinhood had hierdoor een numerieke meerderheid.

Dit kampioenschap biedt Robinhood uitzicht op plaatsing voor de CONCACAF Champions League. Maar daarvoor zal ze eerst nog een play-off ronde moeten winnen. Voor Godeken is het de eerste internationale prijs met Robinhood, een moment waarnaar lang is uitgekeken en waar de club hard voor heeft moeten knokken:

Robinhood kent een rijke Concacaf Champions League-geschiedenis en stond tot nog toe vijf keer – in 1972,-76,-77,-82 en 83 – in de finale.

Comments are closed.