Roberto Prade officieel nieuwe politiechef

Eierboeren in verzet tegen opkoopprijs overheid
augustus 19, 2019
Lelydorp en omgeving zondag uren zonder stroom
augustus 19, 2019
Show all

Roberto Prade officieel nieuwe politiechef

Roberto Prade is vanaf maandag officieel de nieuwe korpschef van politie. Prade nam sinds juni 2018 waar in de functie. Hij is de 49e korpschef van het Korps Politie Suriname. Bij zijn installatie zei president Desi Bouterse dat Prade een “eervolle doch zware taak op zich heeft”. Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie richtte zich in zijn toespraak persoonlijk tot de nieuwbakken politiechef. Volgens Getrouw vormden de kennis, kunde, uitzonderlijke prestaties van Prade, maar bovenal zijn persoonlijke eigenschappen de kwaliteitspunten waarop zijn gelet in het besluit om hem aan te stellen.

De kersverse hoofdcommissaris van politie kondigde in zijn maiden speech aan dat de criminaliteit in het land flinke slagen zal worden toegebracht. Hij is verder van plan het korps als een bedrijf te leiden en daarbij zal niet worden geschroomd impopulaire maatregelen te treffen.

Het korps moet naar de tijd worden hervormd om mee te kunnen met de maatschappelijke veranderingen. Bouterse sprak de volgende woorden ook als boodschap uit: “Zorg ervoor dat uw korps onderdeel is van de oplossing en niet onderdeel van het probleem”.

Roberto Prade neemt het stokje over van Antonio Chin die in juni 2017 de functie van plaatsvervangend korpschef kreeg nadat Agnes Daniël afzwaaide als korpschef.

Comments are closed.