Rekenkamer van Suriname straks geen papieren tijger meer
mei 8, 2019
Integratie van de Portugese taal en cultuur herkenbaar
mei 8, 2019
Show all

Road Safety Week gelanceerd

De Road Safety Week is maandag gelanceerd door het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) en duurt tot en met maandag 13 Mei. Het doel is in deze periode extra aandacht te besteden aan de verkeersveiligheid, om zo het gedrag in het verkeer positief te beïnvloeden. De Road Safety week is een bewust actie waarbij verkeersdeelnemers worden geïnformeerd over hun verantwoordelijkheid op de weg, zegt Eugenie Esajas, KSV-ondervoorzitter.

De KSV heeft 10 verkeersgeboden opgesteld die moeten leiden tot een verantwoord en veilig verkeer. Die staan op posters die op strategische plekken te zien zullen zijn.

Suriname zit nu tussen de zestien en achttien verkeersdoden per honderdduizend inwoners. Dat heeft de diverse actoren genoopt tot de opstelling van het Strategisch Plan, Verkeersveiligheid 2018-2021. Het plan moet ervoor zorgen dat het aantal landelijke verkeersdoden met 30 procent vermindert, in vergelijking met 2016. Een streven dat de KSV ten volle ondersteunt met een boodschap naar iedere verkeersdeelnemer toe.

Eugenie Esajas, ondervoorzitter van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers.

De Road Safety Week is het resultaat van een samenwerking tussen KSV, de Pan American Health Organization (PAHO) en het Ministerie van Justitie en Politie (JUSPOL). Het project kost zo een SDR 10.000 dat door middel van sponsoring is opgehaald. Het Ministerie van Volksgezondheid is bezig een werkgroep samen te stellen die de ambulancedienst onder een loep gaat plaatsen.

Comments are closed.