RO gaat voor versnelde ontwikkeling binnenland

‘Suriname moet onderzoekstrategie aanpassen’
januari 3, 2014
Nieuwe Financiënminister ziet ondanks problemen toch vooruitzichten voor gezondmaking financiële sector
januari 3, 2014
Show all

RO gaat voor versnelde ontwikkeling binnenland

Het versneld blijven ontwikkelen van het binnenland geniet dit jaar hoge prioriteit van minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling (RO). De verschillende schakels zijn volgens de bewindsman al in stelling gebracht. Het gaat om het bevorderen van werkgelegenheid, schone en betrouwbare energie, telecommunicatie faciliteiten creëren en het reconditioneren en aanleggen wegen. Betterson blikt tevreden terug op het afgelopen jaar.

Door de inzet van het ministerie zijn veel beleidsdoelen gerealiseerd. De minister meent verder inhoud te zullen geven aan rurale planning in samenwerking met diverse donoren en bevriende naties waaronder China. Ook zal RO in 2014 verder uitvoering geven aan de herstructurering van gemeenschapsbos in samenwerking met het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer.

De minister meent dat dit jaar door bundeling van standpunten van marrons en inheemsen een oplossing voor het grondenrechtenvraagstuk komt. Dit geldt ook voor de demarcatie van de gebieden van de in stamverband levende groepen. Voor de verdere ontwikkeling van het binnenland is het volgens Betterson ook nodig dat het kabinet van de Graman wordt geïnstitutionaliseerd. Hiermee wil hij dat de communicatie tussen overheid en traditioneel gezag verbeteren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.