RIO HEET SURINAME OFFICIEEL WELKOM

Dagbladen overzicht 05 augustus
augustus 4, 2016
VSB heeft ook vragen over Casinowet
augustus 4, 2016
Show all

RIO HEET SURINAME OFFICIEEL WELKOM

Met een korte ceremonie in het Olympisch dorp is Suriname woensdag officieel verwelkomd op de Olympische Spelen van 2016. De plechtigheid van nog geen tien minuten bestond onder meer uit het hijsen van de Surinaamse vlag. Het Surinaams Olympisch Comité dat vertegenwoordigd was door voorzitter Guno van der Jagt en bestuurslid Oscar Brandon overhandigde daarbij een geschenk aan de burgemeester van Rio de Janeiro. Simultaan met Suriname werden Azerbaidjan, het Chinese Taipei, Colombia en Liechtenstein verwelkomd.

Tijdens de ceremonie was nog geen van de zes Surinaamse Olympians in Rio. Volgens het vliegschema komen de eerste sporters rond half negen woensdagavond aan op de Internationale Luchthaven Antônio Carlos Jobim kortweg Galeão.

Voor Suriname begint het sportief gedeelte dit weekend. Zaterdag komt dan judoka Yigal Kopinsky (-60 kilogram) als eerste in actie. De dag daarna  staat zwemster Evita Leter (100 meter schoolslag) op het startblok.

Daarvoor lopen Kopinsky, Leter, zwemmer Renzo Tjon A Joe en badmintonner Sören Opti vrijdag in het defilé tijdens de openingsceremonie. Opti is aangewezen als vlaggendrager. De atleten Jurgen Themen en Sunayna Wahi vliegen zondag naar Rio de Janeiro. DWT

Comments are closed.