Ricky Stutgard, hoofdbestuurslid DOE vindt dat de partij uit de regering moet stappen

Dizzy vertegenwoordigt Suriname in battle warriors’ in Brazilië
mei 19, 2016
Brief oppositie aan IMF bedoeld om bezorgdheid volk kenbaar te maken
mei 19, 2016
Show all

Ricky Stutgard, hoofdbestuurslid DOE vindt dat de partij uit de regering moet stappen

DOE is overbodig in de coalitie en moet er uit stappen. Dat zegt Ricky Stutgard hoofdbestuurslid van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE). Hij vindt dat DOE belachelijk is geworden. “De NDP heeft DOE niet nodig. Zij hebben 26 zetels, het minimale om een regering alleen te vormen. Wij hangen gewoon erbij en we zijn een hele joker”, zegt Stutgard. Hij verwijst naar de vele keren waarbij Regilio Dodson, minister van Natuurlijke Hulpbronnen steeds is teruggefloten door president Bouterse.

Stutgard zegt verder als hoofdbestuurslid, tegen de samenwerking met de NDP te hebben gestemd. “Blind zijn voor de realiteit, zoete praatjes en buiten de structuren en de statuten van de partij om werken, heeft gemaakt dat wij ons in deze hele situatie hebben geplaatst. De samenleving moet hun stem laten horen. Hij geeft ook aan dat zijn uitspraken hem waarschijnlijk niet in dank zullen worden afgenomen, maar dat hij die wel geeft.

DOE betreurt het dat hoofdbestuurslid Ricky Stutgard via de media oproept dat de partij uit de coalitie moet stappen. DOE gaat in op de besluitvorming om met de NDP in zee te gaan. Er zijn ook evaluatiemomenten geweest binnen de partij, waarbij Stutgard niet aanwezig was.

In een verklaring heeft DOE vermeldt dat ze kennis hebben genomen van de informatie over DOE, welke door  Ricky Stutgard sinds begin van deze week wordt verspreid via de media.

Voor de goede orde wensen wij u te informeren over het democratisch proces, welke vooraf is gegaan aan het besluit tot deelname in de huidige regeercoalitie. Op uitnodiging van de NDP zijn er aftastende gesprekken geweest op basis van een motie van de algemene ledenvergadering. De leden van de partij zijn over de resultaten geïnformeerd. Er zijn duidelijke voorwaarden die DOE gesteld heeft, in verband met een mogelijke samenwerking.

Comments are closed.