RGD-artsen vanaf vandaag in beraad

Keenswijk project binnenkort aangesloten op SWM waternet
september 22, 2014
Kat en muis spel in luchtvaartconflict: Aruba zegt: ‘Suriname aan zet in kwestie Insel Air’
september 22, 2014
Show all

RGD-artsen vanaf vandaag in beraad

Artsen aangesloten bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) zijn per vandaag in beraad. Dat is zaterdag besloten op een algemene ledenvergadering van de Vereniging van RGD Artsen (VRA).

Het beraad houdt in dat de doctoren “de poliklinieken niet zullen bezoeken voor onbepaalde tijd en de dienstverlening derhalve stil komt te liggen’, meldt de VRA onder leiding van Jules Cruden zondag in een persbericht.

Het beraad volgt op de onderhandelingen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst over 2014 die stroef verlopen. Partijen zijn vanaf maart met elkaar in onderhandeling over de vergoeding voor het behandelen van patiënten die verzekerd zijn volgens het nieuwe zorgsysteem (BZSR). Vanaf januari hebben de RGD-artsen niet betaald gekregen voor de zogenoemde BZSR-patiënten. Ook de inbreng van de Bemiddelingsraad heeft niet mogen baten. “De RGD wil helemaal niet tegemoet komen aan de voorstellen die de VRA heeft ingediend. Het tegenbod van de directie vinden de artsen ronduit belachelijk en onacceptabel”, luidt een passage uit het persbericht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.