RGD Artsen ingaande vanmorgen voor onbepaalde tijd in beraad

Bus over de kop. Een dode en vijftien gewonden
september 17, 2015
Ex-DNA lid Ronny Asabina zegt : Minister Dodson heeft mogelijk het middel gevonden tegen de heilige huisjes
september 17, 2015
Show all

RGD Artsen ingaande vanmorgen voor onbepaalde tijd in beraad

*Twee artsen per direct uit functie door onsmakelijke kwestie*

De toch al gespannen relatie tussen de leiding van de Regionale Gezondheidsdienst, RGD, en de Verenging van RGD Artsen, VRA, heeft mogelijk een nieuw dieptepunt bereikt. Direct gevolg is dat de artsen per vanmorgen voor onbepaalde tijd in beraad gaan. Hierdoor komt de dienstlening aan meer dan 110.000 cliënten in gevaar. De leiding van de RGD is van het spoed beraad gisteravond op de hoogte gebracht middels een email, bevestigt directeur Maaltie Sardjoe.

Directe aanleiding voor het beraad is een kwestie die ertoe heeft geleid dat twee artsen per direct op non-actief zijn gesteld. Het gaat in deze volgens VRA woordvoerder, Robby Ramautar, om een geval waarbij een meisje, dinsdag ,dood in  een niet nader genoemde RGD poli, zou zijn binnengebracht. Het meisje zou zijn binnengebracht op een moment waarop de artsen in beraad waren. Een zuster maakte contact met de artsen die op dat moment dienst hadden, maar die weigerden, vanwege het beraad, naar de poli te gaan.

De directie van de RGD is,  na het bekend worden van het geval, een onderzoek gestart, en in verband hiermee zijn de twee betrokken artsen gisteren, woensdag, op non-actief gesteld, zegt Sardjoe. Dit was voor de VRA, op hun beurt, reden om per vanmorgen in beraad te gaan

voor onbepaalde tijd. Sardjoe wilde gisteravond niet ingaan op het schrijven van de VRA, maar gaf in een telefonisch interview wel aan dat de leiding praktisch geen tijd heeft gehad om te reageren. VRA woordvoerder Ramautar zei, eveneens in een telefonisch interview, dat mogelijk de artsen van enkele poli’s dispensatie verleend zou worden. De VRA telt meer dan 70 leden.

Comments are closed.