RGD-artsen blijven in beraad

President naar Venezuela voor herdenking sterfdag Hugo Chavez
maart 5, 2014
Politie berichten 05 maart
maart 5, 2014
Show all

RGD-artsen blijven in beraad

Overleg levert weinig op en strandt

Het overleg van de Vereniging van RGD-artsen (VRA) met de RGD-leiding dinsdagmiddag is gestrand. De RGD-leiding weigert de disciplinaire maatregelen die zij had opgelegd aan een aantal artsen, terug te draaien. “Voor de VRA gaat het om een principieel punt en blijven de getroffen maatregelen onaanvaardbaar”, stelt VRA-voorzitter Jules Cruden in een persbericht.

Over het verduidelijken van een bepaling in het CAO-akkoord 2013 is wel overeenstemming bereikt. De VRA was bereid om in dit geval water bij de wijn te doen. Op haar voorstel wordt de gewenste verduidelijking in een begeleidende brief, behorend bij het akkoord, toegelicht. De VRA vindt het vreemd dat de verduidelijking niet in het akkoord zelf kon worden opgenomen, maar wel in de brief.

Zolang de individuele maatregelen nog gelden, zullen de artsen in beraad blijven. “Als wij disciplinaire maatregelen tegen die ene arts accepteren, dan zijn alle artsen ‘vogelvrij verklaard’ voor maatregelen van de directie”, vindt Cruden. Cruden zegt al jarenlang aan de bel te trekken om over het punt van de middagpoli goede afspraken te maken.  “Ook in dit overleg blijkt weer dat de directie niet bereid is tot overeenstemming te komen.” De voorzitter meent dat zij bereid blijven om hierover te praten met de RGD-leiding totdat het goed geregeld is. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.