Republic Bank helpt bij opzet kindernierdialysecentrum

C-47 laat zich niet uit Ravaksur zetten
maart 13, 2020
10 Mobiel – Evita Leter – 13 maart 2020
maart 13, 2020
Show all

Republic Bank helpt bij opzet kindernierdialysecentrum

In het kader van Wereld Nieren Dag, jaarlijks op de tweede donderdag in de maand maart, heeft het Diakonessenhuis in samenwerking met de Republic Bank Suriname een speciaal project gelanceerd. Ze gaan gezamenlijk een nierdialysecentrum voor kinderen opzetten. In Suriname zijn er diverse dialysecentra die volwassen met nierproblemen behandelen, maar geen instituut dat is afgestemd op het behandelen van kinderen met nierproblemen. Dat zegt Werner Keenswijk, kinderarts en nefroloog bij het Diakonessenhuis. Het is noodzakelijk dat ook zij een adequate behandeling krijgen, met speciale apparatuur en goed getraind personeel geeft hij aan.

Werner Keenswijk, kinderarts en nefroloog. Wikipedia omschrijft nefrologie als het onderdeel van de interne geneeskunde dat zich met nieraandoeningen bezighoudt. Het project voor de opzet van een kindernierdialysecentrum werd gehonoreerd door RBS als onderdeel van haar sociaalmaatschappelijk programma ‘The Power To make a Difference 2019-2020’. Van belang is dat de gezondheidszorg voor kinderen met nierproblemen hierdoor enorm verbeterd, aldus RBS Managing-Director Sean Husain.

Managing-Director van Republic Bank Suriname, Sean Husain. Het totaalproject wordt gefinancierd door de RBS en de kosten zijn geraamd op 131 duizend Amerikaanse dollar.

Comments are closed.