Reportageploeg SCCN/QN geweigerd bij competitiewedstrijd Inter Moengo tapoe -Transvaal.

Twee kinderen omgekomen bij woningbrand
oktober 26, 2017
Scholierenplatform vraagt om structurele oplossing voor schoolvervoerders
oktober 26, 2017
Show all

Reportageploeg SCCN/QN geweigerd bij competitiewedstrijd Inter Moengo tapoe -Transvaal.

De Vereniging van Sportjournalisten in Suriname reageert verbaasd op  het besluit van de leiding SV Inter Moengo tapoe om zondag de reportageploeg van SCCN/QN sport te beletten verslag te doen van  de wedstrijd tegen Transvaal.

Met dit besluit heeft de club uit Moengo ernstig inbreuk gepleegd op de journalistieke vrijheid bij het maken van een wedstrijdverslag.

Een aannemelijke verklaring voor het besluit is niet gegeven, maar de vereniging betreurt en verwerpt met kracht deze vorm van eigenmachtig optreden door de leiding van Inter Moengo tapoe.

Voor de Surinaamse Voetbalbond (SVB) bestaat  daarom voldoende aanleiding in te grijpen en verenigingen aangesloten bij de bond duidelijk te maken dat journalisten onder geen enkele voorwaarde belet mogen worden hun werkzaamheden vrijelijk uit te voeren. De Wereldvoetbalbond, Fifa, huldigt de opvatting dat in het belang van promotie van het product voetbal, het een vast gebruik is dat voetballers en trainers, journalisten te woord  staan.

Het verhinderen van de beroepsuitoefening van verslaggevers is in strijd met het beginsel van de Wereldvoetbalbond. Aangezien internationale gebruiken en rechten van journalisten stipt dienen te worden nageleefd door de SVB wordt het bondsbestuur opgeroepen aangesloten bonden en verenigingen nader te instrueren dat journalisten nooit mogen worden beperkt in de uitoefening van hun beroep.

Comments are closed.