Repatrianten gescreend vanaf Schiphol ; Passagiers met KLM ticket moeten betalen

90 Seconden – 18 april 2020
april 18, 2020
Magic 10 – 18 april 2020
april 18, 2020
Show all

Repatrianten gescreend vanaf Schiphol ; Passagiers met KLM ticket moeten betalen

Repatrianten op de eerste vlucht vanuit Schiphol Amsterdam zullen voor vertrek gescreend worden. Een medisch-team zal bij elke instappende passagier de” exit screening “doen . Dat zei Volksgezondheids-directeur Cleopatra Jessurrun gisteren tijdens de Covid-19 persconferentie.  Na aankomst in Suriname zullen de passagiers zonder uitzondering in overheidsquarantine worden ondergebracht. Covid – verdachte passagiers zullen niet toegelaten worden op de vlucht , benadrukt Jessurun

De quarantaine locaties zijn gescreend en goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid. Het betreft het Zorg Hotel , Torarica, Rivas Place en Residence . Op de vijftiende dag in overheidsquarantaine zal de exit-screening fysiek door het medisch-team plaatsvinden. Indien er geen besmettingen zijn waargenomen zal er dan pas weer een repatriatievlucht worden uitgevoerd stelt de directeur Jessurun.

Repatrianten met de KLM ticket moeten voor de vlucht minimaal 700 euro betalen om overgevlogen te worden naar Suriname. Passagiers kunnen niet op een SLM vlucht met een KLM ticket , zegt Luitenant Kolonel Danielle Veira van het Buro Nationale Veiligheid. Zij zullen in contact moeten treden met hun vliegmaatschappij hierover.

U hoorde Danielle Veira , Directeur Nationale Veiligheid.

Suriname telt nog altijd 10 bevestigde gevallen van Covid-19. 1 persoon is overleden, terwijl 6mensen inmiddels genezen zijn verklaard. Drie corona patiënten worden nog in het ziekenhuis verpleegd. Ze verkeren allen in stabiele toestand. Er zit niemand meer in thuisquarantaine, terwijl er nog 41 personen in overheidsquarantaine zitten.

Wereldwijd zijn bijna 2,3 miljoen mensen positief getest op Covid-19. Dit blijkt uit cijfers van het Johns Hopkins Institute. Bijna 560.000 personen zijn inmiddels ook weer genezen verklaard. Het aantal sterfgevallen staat op ruim 156.000. De Verenigde Staten (zo’n 33.000)

Dodental Spanje boven 20.000, maar toename remt af

Het aantal mensen in Spanje dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is tot boven de 20.000 gestegen. Door een toename van 585 geregistreerde sterfgevallen ten opzichte van gisteren, staat het dodental nu op 20.043. Spanje is daarmee na de Verenigde Staten en Italië het derde land dat die treurige mijlpaal bereikt.

Toch is er ook goed nieuws te halen uit de cijfers. Het aantal nieuwe sterfgevallen en bevestigde besmettingen is na de piek van gisteren weer terug op het stabiele niveau dat past bij de voorgaande week. Volgens het Spaanse ministerie van Volksgezondheid hebben de zware maatregelen in het land duidelijk een stabiliserende invloed op de cijfers.

Dodental VK blijft hard stijgen

De dagelijkse toename van doden als gevolg van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk vertoont weliswaar een afvlakking, maar blijft nog altijd hoog. Ten opzichte van gisteren werden er 888 nieuwe sterfgevallen geregistreerd, waarmee het dodental op 15.464 komt. Dat is iets minder dan gisteren (867) en dezelfde dag vorige week (917). Het aantal bevestigde besmettingen steeg met ruim 5.000 naar 114.217.

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn kabinet gevraagd vanaf nu dagelijkse updates en voorspellingen te geven over de verspreiding van het coronavirus in Rusland. In de afgelopen 24 uur registreerde Rusland bijna 5.000 nieuwe besmettingen.

Het aantal mensen in Iran dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is gestegen tot boven de 5.000. Desondanks is de Iraanse regering voorzichtig positief, omdat de dagelijkse toename voor het eerst deze week weer onder de 100 sterfgevallen duikt.

Vrijdag zijn 27 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in China. Van die besmettingen zijn 17 personen die naar het land zijn gereisd. Sinds China de maatregelen rondom het coronavirus heeft versoepeld, ziet het land weer een lichte stijging in het aantal besmettingen. Het merendeel van de besmettingen zijn vastgesteld bij mensen die in het buitenland zijn geweest.

Braziliaanse president Bolsonaro wil grenzen weer open

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft opgeroepen tot het openen van de grenzen van het land. Volgens de president zorgen de coronamaatregelen in Brazilië voor te grote economische schade, en moeten de maatregelen worden versoepeld. Dat zei Bolsonaro vrijdag tijdens de inauguratie van de nieuwe minister van Gezondheid. Bolsonaro ontsloeg donderdag de voormalige minister van Gezondheid om een geschil over de coronamaatregelen.  De president doelt vooral op het heropenen van de grenzen met Uruguay en Paraguay.

Het RIVM meldt in de dagelijkse update omtrent het coronavirus dat er 142 nieuwe overlijdens zijn gemeld. Het gaat daarbij om patiënten waarvan het overlijden in sommige gevallen al eerder plaatsvond, maar de afgelopen 24 uur pas werden geregistreerd. Het totale aantal doden door toedoen van het besmettelijke longvirus komt in ons land daarmee op 3.601.

Comments are closed.