IDB bespreekt projecten agrarische sector met LVV
mei 1, 2018
Vakbonden worden uitgeschakeld
mei 2, 2018
Show all

Reorganisatie douane leidt tot onrust

Nieuwe Haven platgelegd vanwege meerdere ontslagen

Van Lobbrecht geeft per 1 mei leiding aan nieuw managementteam

 

De reorganisatie bij de douane, waaronder de vervanging van het managementteam, heeft er woensdagmorgen voor gezorgd dat de Nieuwe Haven is platgelegd. Naar verluidt zijn de douanemedewerkers ontevreden over het ontslag van niet vier maar meerdere personen, onder wie enkele rechercheurs van de douane. Joyce de Vlugt, vakbondsleider van de douaneambtenaren, zegt dat de gemoederen met moeite tot kalmte kwamen.

Per 1 mei is het nieuw team aangesteld.

Minister Gillmore Hoefdraad maakte maandag onder andere bekend dat één van de belangrijke taken is te werken aan een gedragscode.

De reorganisatie waarover de Financiënminister praat heeft woensdagmorgen geleid tot een actie van de douanemedewerkers bij de Nieuwe Haven. De bond onder leiding van Joyce de Vlugt heeft reeds een gesprek gehad met Hoefdraad en het overleg wordt woensdagmiddag voortgezet. De pijnpunten waarmee het douanekorps kampt, en nu ook het ontslag van meerdere collega ’s als onderdeel van de reorganisatie binnen het korps, gaan wederom worden aangekaart aldus de Vlugt.

Het nieuw managementteam wordt aangevoerd door oud-douane inspecteur August van Lobbrecht. Financiënminister Gillmore Hoefdraad is van mening dat het team dat bestaat uit oud ervaren douanefunctionarissen het werk naar behoren zal doen.

Comments are closed.