Renovatie bij stichting voor het Kind opgeleverd

Gonini Motorclub organiseert een week lang Motorparade
november 15, 2019
Speler Nigel Hasselbaink is klaar voor Natio
november 15, 2019
Show all

Renovatie bij stichting voor het Kind opgeleverd

Het gerenoveerd gebouw van Sichting voor het Kind is gisteren opgeleverd. De werkzaamheden aan het tehuis voor kinderen met een trauma, zijn op 1 mei begonnen. Tijdens de jaarlijkse ophaalcampagne van Stichting SuAid, is er vorig jaar 1 miljoen SRD opgehaald om het tehuis te renoveren, het grootste project tot nu toe. Voorzitter Giwani Zeggen sprak nogmaals zijn dank uit voor het geloof in de stichting en de bijdrage van de samenleving.

Bisschop Karl Choennie, bestuursvoorzitter van stg. voor het Kind benadrukte dat met de gedoneerde gelden het tehuis zal worden ingericht. Het tehuis dat haar deuren sloot, nadat de subsidie was stopgezet en het wegens onder andere, mismanagement niet optimaal meer kon opereren, zal met het bestuur onder leiding van Choennie, de teugels strak in handen houden.

Voor de inrichting, beveiliging en training van het personeel is een partnerschap gesloten tussen UNICEF en het RK Bisdom, dat het tehuis onder haar hoede heeft. De ruimten moeten goed ingericht worden om het tehuis tot een veilige plek te maken voor de kinderen die speciale begeleiding nodig hebben. Er zijn ook begeleiders aangetrokken voor de dagelijkse werkzaamheden en de zorg van de kinderen; die zijn zusters uit Nigeria: ‘Daughters of Divine Love’. De zuster zijn nu hier, nadat ze eerst in Nederland de taal hebben aangeleerd, vertelde Paul Tjon Kiem Sang, secretaris van het bestuur van stg. voor het Kind.

Paul Tjon Kiem Sang, secretaris van het bestuur van stg. voor het Kind. De stichting voor het Kind wil in het voorjaar van 2020 de deuren openstellen voor de kinderen. Stichting SuAid start maandag 18 november met de sms-actie; er wordt dit jaar ingezameld voor de zes operationele ziekenhuizen.

Comments are closed.