Relaties met VS afgelopen tien jaren sterk achteruitgegaan

Sportverslagen – 16 september 2020
september 16, 2020
Bigi Boy ziet statement VSJS als disrespect
september 17, 2020
Show all

Relaties met VS afgelopen tien jaren sterk achteruitgegaan

ramadhin-pompeo

Geen harde geopolitieke standpunten op agenda met Pompeo

Suriname heeft de afgelopen tien jaren een enorme achterstand opgebouwd qua internationale samenwerking met belangrijke landen en regio’s in de wereld.

Dit zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken. Het bezoek van zijn Amerikaanse ambtgenoot Mike Pompeo moet gezien worden als een enorme inhaalslag dat gemaakt wordt. De reden waarom de banden met de VS en Europa naar een lager pitje zijn gebracht laat Ramdin in het midden. Feit is wel dat zij belangrijke partners in de wereld zijn:

Er wordt zwaar gespeculeerd over het bezoek van Pompeo aan Suriname, Guyana, Brazilië en Columbia. Er wordt direct een lijn getrokken met het regime van de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Pompeo zou draagvlak zoeken om Maduro uit het machtscentrum in Venezuela te krijgen. Het Surinaams standpunt is dat politici in Venezuela deze zaak zelf moeten oplossen. Indien er van Surinaame een bijdrage wordt gevraagd voor beslechting van de geschillen in Venezuela, zal dit in multilateraal verband gebeuren:

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken Internationale Business en Internationale Samenwerking. Hij gaat in op het bezoek van zijn Amerikaanse ambtgenoot Mike Pompeo die vandaag enkele uurtjes Suriname zal bezoeken. De nummer 2 van de VS vertrekt nadien richting Guyana, Brazilië en Columbia.

Comments are closed.