Rehabilitatie en asfaltering weg naar Ricanau Mofo gestart

‘Tree Planting Project’ Indiase ambassade ook in Nickerie
juni 7, 2019
10 Mobiel – Renzo Tjon A Joe – 7 juni 2019
juni 7, 2019
Show all

Rehabilitatie en asfaltering weg naar Ricanau Mofo gestart

Onder het oog van president Desi Bouterse is deze week het rehabiliteren en de asfaltering van de weg naar Ricanau Mofo, in het district Marowijne, gestart. Het gaat om een weg van 9 kilometer lang, schrijft het Nationaal Informatie Instituut in een persbericht.

President Bouterse gaf kort voor de ceremonieplechtigheden aan dat de regering niet alleen, maar samen met het volk ontwikkeling kan brengen. Hij prees de inzet van de bewoners op het gebied van landbouw. Het staatshoofd riep tegelijkertijd de jongeren op om hun woongebied tot grotere bloei te brengen.

De president is overtuigd dat de aanpak van de weg een enorme ontwikkeling voor de omgeving op gang zal brengen. Het staatshoofd is bekend met de kwaliteiten van de verrichtte werkzaamheden van de aannemer Tjong a Langa en is er van overtuigd dat de hij ook in dit geval een goede job zal doen. Minister Vidjai Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie merkte op, dat met de verbeterde infrastructuur meer afzet van landbouwproducten zal plaatsvinden. “Het dorp zal hierdoor binnen korte tijd een transformatie krijgen naar een centrum, onderstreepte de bewindsman.

“De weg naar Ricanau Mofo is 9 kilometer lang en zal vanaf de Lijnweg worden aangepakt. De aannemer heeft in een eerder stadium, in Marowijne al een aantal wegen aangepakt”, zegt vertegenwoordiger Dave van Lee. De grootste uitdaging is de afwatering van het gebied. Dit zal goed besproken worden met het districtscommissariaat en de bewoners van het gebied. Districtscommissaris Kenya Pansa, geeft in een reactie aan dat infrastructuur van groot belang is in het beleid dat de regering heeft uitgestippeld. De aanpak van de weg naar Ricanau Mofo ziet ze als een grote stap in de ontwikkeling van het gebied. DNA lid Grace Watamaleo bestempelt het gebied als belangrijk landbouwgebied. De regering heeft volgens haar bewezen niet alleen voor Paramaribo maar ook voor de districten te werken.

Comments are closed.