Regionale bijeenkomst ter bescherming zeeschildpadden

Ferrier: voor einde regeertermijn wijzigingen onderwijs
maart 20, 2019
10 Mobiel -Donavey – 20 maart 2019
maart 20, 2019
Show all

Regionale bijeenkomst ter bescherming zeeschildpadden

Wider Caribbean Sea Turtle Conservation Network (WIDECAST) heeft hun jaarlijkse bijeenkomst in Paramaribo gehouden. Het doel van deze conferentie is het uitwisselen van informatie, initiatieven en beheersmaatregelen. Ook resultaten van onderzoek die op nationaal en regionaal niveau plaatsvindt ter bescherming van de zeeschildpadden in de regio wordt hierbij gedeeld. De afname van het aantal zeeschildpadden werd al in 2010 geconstateerd, zegt Hanneke van Lavieren, Oceans & Wildlife Coordinator van WWF Guianas.

Ricardo Pane, Kapitein van Christiaankondre, Galibi maakt zich zorgen om de steeds toenemende stroperij van de zeeschildpadden-eieren. Hij roept de overheid op om middelen vrij te maken.

U hoorde Ricardo Pane, Kapitein van Christiaankondre. Het idee van WIDECAST  is om uiteindelijk met een plan te komen hoe verder samen te werken met de verschillende actoren om de zeeschildpadden, in het bijzonder de Aitkanti te beschermen. Voor het tot stand komen van het plan ter bescherming van zeeschildpadden worden alle actoren binnen de visserij betrokken. De conferentie duurt tot en met 21 maart en is in de Banquet Hall van Torarica.

Comments are closed.