Regeringsteam moet wateroverlast aanpakken

Sport vrijdag 19 mei 2017
mei 19, 2017
Goedkeuring districts verordenings plan maakt weg vrij voor eigen inkomsten commissariaten
mei 19, 2017
Show all

Regeringsteam moet wateroverlast aanpakken

President Desi Bouterse heeft zijn heel regeerteam aangespoord om het probleem van wateroverlast zo snel als mogelijk te verhelpen. Door de hevige regenval van de afgelopen dagen hebben gebieden in Marowijne, Para en Saramacca te kampen te gekregen met overstromingen. Kreken en rivieren konden het overtollig water niet aan.

Tijdens een spoedregeringsvergadering maakte minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) bekend dat het in nauw contact met de diverse districtscommissarissen, een vinger op de pols houdt. Volgens rapportage is het dorp Dantapu in Marowijne het zwaarst getroffen. Daar moesten 10 gezinnen vertrekken naar een hoger gelegen gebied, omdat het dorp onder water gelopen is.

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) gaf aan dat de situatie er bij Bakkie niet veel beter uitziet. Het water daar is gestegen tot een hoogte van 1.60 m en in Commewijne hebben burgers ook last van hoog water.

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Toerisme (OWT&C) gaf een uiteenzetting van de werkzaamheden die reeds op gang zijn gebracht.

Volgens hem zijn verscherpte maatregelen een noodzaak, om de constante milieuvervuiling tegen te gaan. Het blijkt keer op keer dat burgers nog steeds zaken als oude koelkasten en plastic afval dumpen in onder meer de lozingen. Het water stroomt dan niet gemakkelijk weg, met alle gevolgen van dien. In regeringsverband is de intentie geuit om de opzet van een noodfonds te bespoedigen, om bij dit soort calamiteiten in te spelen op de behoeften. Ook worden mogelijkheden bekeken om doorgangshuizen op te richten waar mensen die geëvacueerd moeten worden, opvang kunnen genieten.

Comments are closed.