Regering ziet toe op strikte naleving maatregelen regulering valutamarkt

Uitbetaling Financiele Bijstand Mensen Met Een Beperking van start
december 15, 2016
Platinum SZF-pas voor leden regering en hun gezinnen
december 15, 2016
Show all

Regering ziet toe op strikte naleving maatregelen regulering valutamarkt

Er zijn verschillende afspraken gemaakt tussen de verschillende partijen die te maken hebben met de regulering op de valuta markt. De partijen die hierbij betrokken zijn, zijn het Ministers van Financiën, Handel en Industrie (HI), Justitie en Politie, de President van de Centrale Bank van Suriname, het Openbaar Ministerie (OM), de Korpschef van het Korps Politie Suriname en het Hoofd Invoer-, Uitvoer- en Deviezencontrole van HI.

De afspraken zijn belangrijk voor de verdere uitvoering van maatregelen ter ondersteuning en regulering van het binnenlands handels- en betalingsverkeer en de ordening van de valutamarkt. De kwestie van huurwoningen, prijsopdrijving, illegale geldhandel en naleving van wet- en regelgeving zijn aspecten die volledig in het vizier van de beleidsmakers staan en zullen daarom goed aangepakt worden.

Aan de voorbereiding van de instelling van een quick response team binnen het Korps Politie wordt nu met intensieve samenwerking tussen de Economische Controle Dienst van HI en het OM gewerkt. Verwacht wordt dat dit team binnenkort zal beginnen met de werkzaamheden.  Er zal worden opgetreden tegen hen die zich niet houden aan wet- en regelgeving en personen en instellingen die handel in vreemde valuta drijven zonder over een speciale deviezenvergunning te beschikken.

De Deviezenwet, de Muntwet, de Wet Prijszetting en Prijsbewaking, de wet Economische Delicten en de wet Melding Ongebruikelijke Transacties behoren tot de wetsproducten die constant aandacht zullen krijgen. De regering zal samen met de totale samenleving werken aan een ordelijk handels- en financieel verkeer in Suriname, zodat het zakendoen in ons land volgens wet en regelgeving geschiedt, transparant wordt en vertrouwen naar iedereen uitstraalt.

Comments are closed.