Regering wil niet langer wachten op herstel Canawaima veerverbinding

Staking Personeel Jeugd Tandverzorging opgeheven
juni 20, 2019
10 Mobiel – Teo Linscheer – 20 juni 2019
juni 20, 2019
Show all

Regering wil niet langer wachten op herstel Canawaima veerverbinding

Suriname uit klare taal tegen Guyanese autoriteiten

De regering van de Republiek Suriname wil niet langer wachten op Guyana om de Canawaima veerverbinding te herstellen. Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken heeft deze week de ambassadeur van Guyana in Suriname ontboden om te praten over hervatting van de veerverbinding. Pogingen tot gesprekken hierover tussen de leiding van de Canawaima Ferry Service Suriname, minister Vidjay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) en hun respectieve counterparts, zijn vruchteloos gebleken. Pollack-Beighle heeft de Guyanese diplomaat duidelijk gemaakt wat het standpunt van ons land is.

Er zijn van Surinaamse zijde voorstellen gedaan over maatregelen die getroffen moeten worden en reeds zijn ingesteld, met het oog op de grensoverschrijdende criminaliteit alsook de migrantenstroom in het grensgebied tussen beide landen.

BuZa-minister Yldiz Pollack-Beighle die woensdag deel uitmaakte van een ministeriele delegatie op bezoek in Nickerie. De Canawaima veerdienst ligt sinds 27 mei stil vanwege technische problemen met de veerboot. Volgens het NII is er door OW inmiddels een openbare aanbesteding gehouden. Het bedrijf Migos was de laagste inschrijver. De veerboot kan op korte termijn weer varen. Echter is het ook wachten op Guyana voor het verlenen van medewerking, zodat het veer daar bij aankomst kan aanmeren.

Comments are closed.