Regering verkoopt soevereiniteit land aan IMF’

Noersalim vergelijkt IMF-lening met lenen van vijfje
mei 31, 2016
‘JUSPOL KAN UIT MILJOENENPOT EUROPESE UNIE PUTTEN’
mei 31, 2016
Show all

Regering verkoopt soevereiniteit land aan IMF’

Door een lening te sluiten bij het IMF heeft de regering het fonds belast met het monetair- en financieel beleid en hiermee inbreuk gepleegd op de soevereiniteit. De bestuurders hebben het vermogen en de kracht niet om het land tot verdere hoogten te brengen, maar hebben nu het IMF betrokken om de problemen te helpen oplossen. Dat zei VHP voorzitter Chandrikaperad Santokhi zaterdag op een druk bezochte informatievergadering van de VHP in Nickerie.

Hij verweet president Bouterse leugens te vertellen. Zo wil het staatshoofd doen geloven dat de crisis waarin Suriname verkeert, komt door de lage prijs van olie en goud op de wereldmarkt. De waarheid is dat Suriname in de problemen is geraakt door het beleid van deze regering. Santokhi gaf aan dat terwijl gezegd wordt dat olie op de wereldmarkt goedkoper wordt, Surinamers juist meer moeten betalen. Hij kan niet begrijpen hoe de crisis buurlanden Guyana en Frans Guyana niet heeft getroffen, maar Suriname wel.

De VHP heeft corruptie altijd aangepakt. Santokhi zegt de eerste minister van Justitie en Politie te zijn geweest met een anti-corruptiewet. Dat was in 2007, “maar toen was het parlement het er niet mee eens”. De VHP blijft voorstander van zo een wet. “Laat dat misverstand weggehaald worden. Om corruptie aan te pakken heb je geen wet nodig. Ons wetboek van strafrecht is aangepast in april 2015 en heeft voldoende artikelen hiervoor. Wat je nodig hebt is de wil om corruptie aan te pakken”. DWTonline

Comments are closed.