Regering streeft naar efficiëntere besteding agrarische kredieten

Dagbladen overzicht – 8 juni 2019
juni 8, 2019
Sedimentvallen moeten kust Nickerie beschermen
juni 8, 2019
Show all

Regering streeft naar efficiëntere besteding agrarische kredieten

De regering Bouterse streeft naar een efficiëntere besteding van agrarische kredieten. Die visie startte met het per staatsbesluit opheffen van het Agrarisch Krediet Fonds (AKF) dat was ondergebracht bij de Landbouwbank in december 2018. Begin april heeft de regering 10 miljoen SRD ter beschikking gesteld voor het AKF. Het resterend vermogen van het fonds, groot SRD 6.155.390, is bij de opheffing overgeheveld naar de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB). De redenatie van de overheid achter de stap is dat het NOB de kennis en kunde heeft voor wat betreft projectfinanciering.

Het is publiek geheim dat het fonds sinds jaren al minder draaide. Het AKF was bedoeld om agrariërs, na goedkeuring van een ingediend agrarisch project, in aanmerking te doen komen voor een lening tegen een laag rentepercentage.

Voor de oppositionele helft van het parlement, met name de VHP, vormt de kwestie nog een vraagstuk. Vicepresident Ashwin Adhin legt uit waar de huidige regering naar toe streeft met het AKF in de nieuwe opzet.

Middels een mediacampagne zal bekend worden gemaakt wat de agrariërs moeten doen om opnieuw in aanmerking te komen voor een lening bij het AKF.

Comments are closed.