Erwin Linga was verwijten NDP meer dan zat
mei 12, 2020
Lijnbushouderorganisatie dringt aan op aanpassing bustarieven
mei 12, 2020
Show all

Regering stelt noodplan in

Pot van SRD 700 miljoen bestemd voor overbrugging coronacrisis

De regering heeft haar noodplan in reactie op de coronacrisis af. Dit plan werd maandag tijdens de reguliere persmeeting van het COVID-managementteam in hoofdlijnen gepresenteerd door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Er is een pot van ruim 700 miljoen SRD beschikbaar: 400 miljoen is bestemd voor een sociaal programma en 300 miljoen gaat in een productiefonds. Vrijwel alle bestaande sociale voorzieningen worden volgens het noodplan extreem verhoogd. Ook krijgt iedereen die werkloos is geworden vanwege de COVID-19 maatregelen een bijstand van 1500 SRD.

De tegemoetkomingen zullen ongeveer 6 maanden duren en elke maand geëvalueerd worden. Wat de productiesectoren betreft zal het bedrag van 300 miljoen SRD steeds opgesplitst worden in kavels van 50 miljoen om bestaande bedrijven te ondersteunen. De lokale productie zal met het fonds ook verhoogd moeten worden, maar hoe dat precies gaat gebeuren is nog de vraag.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, over het stimuluspakket om de economische instabiliteit veroorzaakt door de coronacrisis te overbruggen. Als alles naar wens verloopt voor de regering zal het sociaal noodpakket eind van de maand beschikbaar zijn.

Comments are closed.