Regering start project biobrandstof uit planten

Clifton Pahalwankhan nieuwe voorzitter brandweerbond
december 7, 2013
Leerling LTS sterft in gymzaal
december 7, 2013
Show all

Regering start project biobrandstof uit planten

De regering bekijkt mogelijkheden om extra energie op te wekken uit planten. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) start binnenkort een studie om na te gaan hoe haalbaar het is om in de gemijnde gebieden van Suralco de grassoort Arundo Donax te verbouwen. Zo meldt DWT. Uit deze grassoort kan biobrandstof worden geproduceerd. Het project zal in totaal 750.000 US dollar kosten.

Van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) heeft NH al een derde van dit bedrag ontvangen om te beginnen met dit project. Hiervoor ondertekenden NH-minister Jim Hok en UNDP-vertegenwoordiger Richard Bleuwitt donderdag een overeenkomst. Nadat deze middelen zijn verbruikt, zal Suralco met 50.000 US dollar inkomen.

Er zullen volgens NH-directeur Idris Taus nog meer donoren een bijdrage leveren aan de financiering van dit project. Naast de financiële bijdrage van Suralco zal het mijnbouwbedrijf ook inkomen door de gemijnde gebieden ter beschikking te stellen. De Suralco zal ook bij het ontwerpen van dit plan nauw betrokken zijn. Het ministerie zal in de komende tijd twintig hectare gemijnde mijnbouwgrond te Moengo bouwrijp maken voor landbouw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.