Regering Santokhi decoreert in kader 45 jaar Srefidensi

Magic 10 – 21 november 2020
november 21, 2020
Bond gepensioneerden: ‘Verhoging AOV en bonussen compenseren wegvallen COVID-steun’
november 23, 2020
Show all

Regering Santokhi decoreert in kader 45 jaar Srefidensi

Het Kabinet Santokhi/Brunswijk heeft zaterdag in het kader van 45 jaar Srefidensi op het Onafhankelijkheidsplein 192 mensen gedecoreerd. Het gaat mensen uit de sportwereld, serviceclubs, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven, onderwijs, media en de politiek die erkend zijn geworden voor hun bijzondere verdiensten. Volgens Jack Uden, de voorzitter van de Adviescommissie Decoratie in Suriname, hebben de gedecoreerden allemaal een goede record. Er moest evenwel een shortlist worden gemaakt want eigenlijk waren 250 mensen voorgedragen voor een decoratie.

Een van de gedecoreerden is Moerawi Soeradi. Hij is al twaalf jaar voorzitter van de Federatie van Islamitische Gemeenten in Suriname. Deze eer noopt hem om door te gaan met het sociaal werk.

Jenny Plak, die ook is gedecoreerd zaterdag, is in het dagelijks leven al 25 jaren bezig met het vervaardigen natuurlijke geneeskrachtige kruiden. Zij heeft de Gouden Medaille in de Ere-Orde van de Palm ontvangen. Voor haar ook een bijzonder moment, dat het bijna haalt bij die ene keer toen ze door haar werk het leven van een kindje redde.

Jenny Plak en Moerawi Soeradi maakten deel uit van een groep van 192 personen die in het kader van 45 jaar Srefidensi zijn onderscheiden. Oud-president Runaldo Ronald Venetiaan heeft de hoogste onderscheiding gehad; hij is benoemd tot Drager Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. De tweede hoogste decoratie kreeg Antoinette Arron-Leeuwin; Drager Grootlint in de Ere Orde van de Palm.  RB/new

Comments are closed.