Regering praat vandaag verder met bedrijfsleven

Surinaamse studenten naar Dominica
mei 20, 2016
WHO wil massavaccinaties tegen gele koorts
mei 20, 2016
Show all

Regering praat vandaag verder met bedrijfsleven

Een regeringsdelegatie heeft donderdag gesprekken gevoerd met eerst de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) en daarna met bedrijfsleven organisaties. De stand van zaken bij de vakbeweging is hetzelfde gebleven. Het gesprek met het bedrijfsleven wordt vandaag verder uitgediept. President Desi Bouterse was niet aanwezig bij de besprekingen.

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) zijn gezamenlijk ontvangen. Starnieuws verneemt dat er voldoende basis gevonden is om verder te praten met de bedrijfslevensorganisaties. Vandaag zullen de tarieven verder onder de loep worden genomen. Er zijn voorstellen gedaan over de tarieven.

De vakbeweging wil niks horen van een tariefaanpassing. Eerder was met president Desi Bouterse afgesproken dat er geen tweede verhoging van de stroomtarieven zou komen. De vakbeweging vindt dat een verhoging niet te dragen is. De vakbeweging wil weten wat de voorwaarden zijn van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om ondersteuning te geven aan het herstelplan voor de economie. Aangedrongen wordt op een samenhangend pakket aan maatregelen.

De regering wil zo snel mogelijk consensus bereiken over de nieuwe stroomtarieven die per 1 mei waren ingegaan, maar ‘voor enkele weken’ zijn aangehouden, nadat diverse organisaties te kennen gegeven hebben, dat de ingevoerde verhoging niet te dragen zou zijn. Het IMF heeft indringende vragen gesteld hierover. Suriname had aangegeven tot 1 januari 2017, SRD 215 miljoen aan subsidie aan de EBS, te zullen afbouwen.

Comments are closed.