‘Regering moet maatregelen terugdraaien’

10 Mobiel – Nita Amoida – 4 augustus 2021
augustus 4, 2021
65 nieuwe besmettingen en 3 corona doden erbij
augustus 5, 2021
Show all

‘Regering moet maatregelen terugdraaien’

Vakorganisaties bundelen zich in ‘Vakbonden Samenwerking 1 staat op 6’

Dreigen met straatacties

Een groep autonome vakbonden, de zogenoemde “Vakbonden Samenwerking 1 staat op 6”, eisen dat de regering de lastenverzwarende maatregelen terugdraait. Op een woensdag gehouden persconferentie zijn negen eisen gesteld aan de regering. Zo willen de vakbonden dat de gang naar het IMF wordt heroverwogen, de verhoging van de tarieven voor water en stroom worden teruggedraaid, de verhoging van de omzetbelasting niet doorgaat en dat de problemen in de gezondheidszorg met spoed worden opgelost. Volgens Imro Edam, een van de leiders van het samenwerkingsverband, wordt de coronapandemie door de regering als excuus gebruikt. Terwijl de regering en de vakbeweging onderhandelen over een sociaal akkoord, worden maatregelen doorgevoerd. Indien er binnen twee weken geen reactie komt van de regering, worden straatacties niet uitgesloten.

Het is de politiek die het land verziekt, benadrukt Edam. De samenleving moet politiek bewuster worden, zegt de vakbondsman. Vanaf de onafhankelijkheid heeft geen enkele regering het land kunnen ontwikkelen, stelt Edam.

Imro Edam, een van leiders van de ‘Vakbonden Samenwerking 1 staat op 6’ woensdag op een persconferentie. Hij werd bijgestaan door de David Bakker, Lloyd Pool, Rodney Cabenda, La Toya Van Dijk en Mike Sallons.

Comments are closed.