Regering maakt geld voor controle kiezerslijsten nog niet vrij

Verkeersregels en wegmeubilair belangrijk bij voorkomen verkeersongelukken
februari 21, 2014
Cultuur specialisten scouten in Suriname voor jaarlijks festival op Cuba
februari 21, 2014
Show all

Regering maakt geld voor controle kiezerslijsten nog niet vrij

Het Onafhankelijk kiesbureau trekt aan de bel omdat de Raad van Ministers (RvM) het geld dat nodig is voor de controle van de kiezerslijsten niet vrijmaakt. De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos, zegt dat het verzoek voor geld al sinds augustus 2013 is ingediend, maar dat er tot en met vandaag nog niets is vrijgemaakt.

 

 

Het OKB moet elk jaar voor 1 april verslag uitbrengen aan de regering over de staat van de kiezerslijsten, zoals voorgeschreven in de kiesregeling. Nu wacht het OKB op de regring om zijn werk te doen. Van Dijk-Silos benadrukt dat volgens de kiesregeling de lijsten op elk moment up-to-date moeten zijn. De regering zou dus, vanwege de achterstand in de controle, op dit moment geen garantie zou kunnen geven dat zij in staat is betrouwbare verkiezingen te organiseren, zegt van Dijk Silos

 

 

U hoorde voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau Jennifer van Dijk-Silos. Zij uit haar onbegrip over het uitblijven van het geld om de kiezerslijsten te controleren zoals voorgeschreven in de kieswet. Het OKB wacht op de goedkeuring door de Raad van Ministers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.