Regering lanceert nieuw systeem voor financieel management

Bomvol Nesty Sporthal in vervoering tijdens Israël & New Breed concert
februari 3, 2014
Today In Pop History
februari 3, 2014
Show all

Regering lanceert nieuw systeem voor financieel management

De regering heeft zaterdag via het ministerie van Financiën een nieuw systeem geïntroduceerd om het financiële management van alle 17 ministeries beter te laten functioneren. Het systeem zal geen invloed hebben op de uitvoeringscapaciteit van de departementen, maar verschaft veel meer inzicht en informatie over het financiële verkeer op de ministeries, welke financieringen, waar en wanneer worden gedaan en voor welke projecten of beleidsmaatregelen.

Minister Andy Rusland die de introductie van het systeem deed in het Perscentrum van het kabinet van de president, noemt dit een historisch moment in het overheidsgebeuren dat een dergelijk nieuw systeem integraal binnen het overheidsapparaat wordt ingevoerd. “Ik denk dat historisch de regering heeft gedurfd, na geconstateerd te hebben dat er problemen zijn bij het overzichtelijk uitvoeren van het beleid. Dit systeem zal ons voordelen opleveren en ons in staat stellen ons werk op een juiste manier uit te voeren”, zei Rusland.

Directeur Liane Pinas-Halfhide van het ministerie van Financiën, legt uit dat het systeem betrekking heeft op de hele begrotingscyclus, vanaf voorbereiding tot de uitvoering door de ministeries. Volgens haar zal de verantwoording van de staatsbegroting nu op een veel betere manier plaatsvinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.