Regering heeft begrotingsoverschot

Jeugdparlement maakt moreel verval bespreekbaar tijdens Jeugd Congres
november 19, 2014
Sport 19 november
november 19, 2014
Show all

Regering heeft begrotingsoverschot

De ontvangsten van de overheid van januari tot en met oktober dit jaar bedragen SRD 3,93 miljard.

De uitgaven bedragen SRD 3,84 miljard waardoor de overheid een overschot heeft. Dit blijkt uit het ‘flashrapport’ van het ministerie van Financiën. Zo meldt de Ware Tijd. “Op dit moment hebben we in procenten van het BBP uitgedrukt, een surplus van 0,5 procent”.

Dit is een duidelijke aanwijzing dat de overheidsfinanciën zich in rustig vaarwater bevinden”, zegt Amzaad Abdoel, voorzitter van de parlementaire commissie voor Financiën aan de krant. Uit het flashrapport is vooral te halen wat de laatste stand is van de financiële positie van de overheid. Abdoel merkt op dat over de afgelopen tien maanden de regering aan te verwachten inkomsten een bedrag van SRD 6,7 miljard op de begroting had geplaatst en voor uitgaven was SRD 7,5 miljard opgevoerd.

De Nieuw Front oppositie maakt er daarentegen vaker melding van, dat het slecht zou zijn gesteld met de financiële positie van de Staat. “Dat er nu geschermd wordt met een positief flashrapport maakt die positie er niet beter op”, zegt Nieuw Front-fractielid Arthur Tjin A Tsoi. Het hebben van een overschot is volgens hem geen opzienbarende ontwikkeling, omdat dit kunstmatig kan worden gecreëerd. “Iedereen kan een overschot creëren en deze regering doet dat door bepaalde uitgaven niet te plegen en door schuldeisers niet te betalen”, aldus de NPS-er die zich afvraagt waarom de regering deze mensen niet betaalt, aangezien er een overschot aan geld is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.