Regering geeft zoektocht naar vissers niet op

President Bouterse voor werkbespreking in Brazilië
mei 2, 2018
Lichaam vermiste visser ontdekt door piloten Gum Air
mei 3, 2018
Show all

Regering geeft zoektocht naar vissers niet op

Overlevenden en families vermisten krijgen overheidshulp

 

De regering geeft de zoektocht naar de 16 vermiste vissers niet op. Dat verzekert Jerry Slijngaard, de directeur van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCRR). Tijdens de dinsdag gehouden alv van het visserscollectief is de vier overlevenden en de families van de vermisten voorgehouden dat de regering hen de nodige bijstand biedt. De vergadering was ook bedoeld om de mensen hun mening over de zoekactie aan de autoriteiten kenbaar te laten maken.

Er wordt van verschillende kanten hulp ingezet om enig teken van de vissers te vinden. Daarbij levert ook Frans-Guyana een bijdrage aldus Slijngaard.

 

Jerry Slijngaard, de coördinator van het NCCR. Justitieminister Stuart Getrouw heeft aan het Nationaal Informatie Instituut gezegd dat de regering de nodige stappen gaat nemen om de veiligheid van vissers in het vervolg te garanderen. Daarbij wordt ook gedacht aan het gebruik van een GPS-systeem. De visserijsector levert jaarlijks ruim US$ 45 miljoen op. Er vinden vaak overvallen op zee plaats, maar door dit recente en tragische geval van piraterij houden eigenaren uit angst hun boten aangemeerd.

Comments are closed.