Regering garandeert veiligheid na terreurdreiging

NDP’er Ramsahai eist continuïteit controle op zee
mei 24, 2018
Dikan hekelt vonnis rechter in kwestie Nature Beauty’
mei 25, 2018
Show all

Regering garandeert veiligheid na terreurdreiging

De regering neemt de terreurdreiging op facebook, waarin aanslagen op de Universiteit, Lyceum I en strafinrichting Santo Boma worden aangekondigd serieus. Onder leiding van president Desi Bouterse zijn verschillende kopstukken bij elkaar geweest in een spoedoverlegmoment. De regering biedt de verzekering dat de situatie onder controle is en heeft daartoe alle nodige maatregelen genomen. Iets na middernacht hield vicepresident Ashwin Adhin, bijgestaan door CIVD-chef Danielle Veira een spoedbijeenkomst met de pers. Op geselecteerde locaties, zoals de genoemde onderwijsinstellingen, is de veiligheid dusdanig opgevoerd. Volgens vice president Adhin is de eerste indruk dat het hier om een hoax gaat. Desondanks laten de veiligheidsdiensten onder de gegeven omstandigheden niets aan het toeval over.

Er werd ook contact gemaakt met Jack Mencke, directeur van de Anton de Kom Universiteit. Hij zegt dat tot op dit moment alles vrij rustig is op de campus. Volgens hem gaan de colleges gewoon door.

Radio 10 reporter Orfeo Fripperson was ook aanwezig op het universiteitscomplex en sprak met enkele studenten.

Kolonel Danielle Veira, het hoofd van de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst benadrukte nogmaals dat alles op scherp is om de rust en veiligheid te garanderen.

Indien nodig zal ook met buitenlandse veiligheidsdiensten worden samengewerkt in het onderzoek. Maar voor nu wordt deze terreurdreiging als een issue van Suriname aangepakt.

De regering roept de bevolking verder op om eventuele informatie door te geven aan de inlichtingendiensten en niet in paniek te raken.

Comments are closed.