Regering en Parlement discussiëren over nieuw minimumuurloon van SRD 8,40

Medewerkers cultuur tot één uur aan het werk
juli 17, 2019
10 Mobiel – Eline Van Hek – 17 juli 2019
juli 17, 2019
Show all

Regering en Parlement discussiëren over nieuw minimumuurloon van SRD 8,40

Het nieuw voorstel van de regering is op het minimumuurloon vast te stellen op SRD 8,40. Het vorig minimumuurloon was SRD 6,40. Voor bepaalde beroepen zijn er specifieke regels opgenomen waarbij het minimum uurloon als basis geldt. Zo is bijvoorbeeld voor winkelpersoneel het minimum uurloon vastgesteld op 120% en voor de horeca op 140% van het basistarief. De behandeling in De Nationale Assemblee verloopt stroef. Er worden wel stappen in de goede richting gezet, maar er bestaat een verschil van inzicht over het tarief. Volgens Arbeidsminister Soewarto Moestadja geldt ook voor deze wetsaanpassing dat het een voorziening is dat onderhevig is aan verandering.

Uiteindelijk zal er een minimumloon moeten worden vastgesteld dat onderhevig is aan alle veranderingen, zoals een inflatiecorrectie. Een speciale autoriteit zal dan in het leven geroepen worden om periodiek de nieuwe uurlonen vast te stellen en er dan niet steeds een wetsaanpassing nodig is.

Minister Soewarto Moestadja gisteren in De Nationale Assemblee over de aanpassing van de Wet Minimumuurloon. Het voorstel dat nu op tafel ligt is een basis minimumuurloon van SRD 8,40. Het vorig basisuurloon was SRD 6,40.

Comments are closed.