Regering commiteert zich aan “eigen belofte”

Minister Welzijn blijft bij uitspraak: “Orkaangeweld oorzaak verhoogde benzine prijs”
oktober 12, 2017
10 Mobiel – Michelle Smiths – 12 Okt 2017
oktober 13, 2017
Show all

Regering commiteert zich aan “eigen belofte”

SWM directeur Oosterling bevestigt:   “In 2018 water voor heel Commewijne”

Dat het de regering menens is haar belofte van duurzame watervoorziening voor Commewijne in te lossen,  bleek tijdens de afgelopen jaarrede van waarnemend president Ashwin Adhin. De waarnemend president verwees toen naar een recent gesloten overeenkomst tussen de regering en de Belgische Watergroep , waardoor Commewijne volgend jaar mag rekenen op stromend water uit de kraan.

We voeren u terug naar het moment waarop waarnemend president tijdens de jaarrede de aankondiging deed van deze miljoenen investering ten behoeve van de watervoorziening in Commewijne. Dit nieuws klinkt Marlon Oosterling, Topman bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij als muziek in de oren.

Een duidelijk teken dat de regring werkt aan de realisatie van schoon drinkwater voor een ieder in Commewijne. Er is in de tusseniggende periode niet stil gezeten, stelt Oosterling. In afwachting van de definieve overeenkomst met de Belgen is door SWM en het ministerie van NH hard gewerkt aan een aantal randvoorzieningen, waardoor de 2e fase van dit project kan worden uitgevoerd.

Het gaat om de bouw van een produktieplant voor het zuiveren van oppervlaktewater. De aanleg van het nieuwe waterzuiveringsstation begint op zijn vroegst in het 1e kwartaal van 2018 :

Marlon Oosterling, Topman bij de Surinaamse Waterleiding Maatshappij. Oosterling verzekert dat stromend water uit de kraan voor alle Commewijners medio 2018 een feit wordt. De regering stelt ruim 6,8 miljoen euro beschikbaar voor de bouw van een ultramodern waterzuiverings station in Commewijne. Met de komst van de zuiveringsplant zal de waterproductie-capaciteit stijgen van 300 naar 800 cub per uur. En dat is genoeg  dus voor alle huishoudens  in het district.

 

Comments are closed.