Regering Bouterse afgetreden zonder valide reden voor ‘valreepbenoemingen’

Sportverslagen – 16 juli 2020
juli 16, 2020
Gewezen Financiënminister Hoefdraad uit uitdaging: ‘Laat nieuwe regering met beter financieel-economisch beleid op de proppen komen’
juli 17, 2020
Show all

Regering Bouterse afgetreden zonder valide reden voor ‘valreepbenoemingen’

De regering Bouterse is afgetreden zonder een verklaring te geven voor het feit dat ‘politieke loyalisten’ op het laatste moment op de overheidsloonlijst zijn geplaatst. Naast presidentiële raadsadviseurs, die voor de rest van hun leven een ministerssalaris ontvangen, krijgen politici van de NDP ook een inkomen van de overheid.

Spraakmakend is geweest de aanstelling van NDP-parlementariër Melvin Bouva, die als assembleelid reeds een schadeloosstelling ontvangt, en nu in functie is als beleidsadviseur op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Mike Noersalim, die is afgetreden als minister van Binnenlandse Zaken, gaat niet in op deze zaak, maar praat wel over de vrees onder HVB-ers over hun dienstbetrekking op het departement.

Ex-minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken. Hij wenst niet in te gaan op vragen over de redenen achter het op het laatste moment aanstellen van politieke toppers, die nu een overheidssalaris zullen genieten.

Comments are closed.