Regering biedt SRD 5 miljoen per maand voor leerkrachten

Bauxietproductie daalt, export aluinaarde stijgt
november 26, 2014
Citaten en gezegden
november 26, 2014
Show all

Regering biedt SRD 5 miljoen per maand voor leerkrachten

De regering kan maandelijks nog SRD 5 miljoen extra vrijmaken om tegemoet te komen aan de eis van de onderwijsbonden voor herwaardering van hun positie. Als de bonden hiermee akkoord gaan zal het de Staat op jaarbasis SRD 60 miljoen meer kosten. Volgens Starnieuws, zou dit aanbod enkele maanden terug al op tafel was gelegd, maar dat hierover gediscussieerd werd, omdat de ambtenarenbonden meer geld zouden eisen.

Vernomen wordt dat de regering wil afstappen van het systeem waarbij verschillende aktes worden gewaardeerd. Er wordt voor gekozen om een internationaal gangbaar concept te gebruiken, waarbij de verschillende aktes van het basis-, voj- en vos niveau worden gegroepeerd en gekoppeld aan een salaris. In die situatie zal het afhankelijk van de diploma’s gaan om 1ste, 2de of 3de graads bevoegdheden.

Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) én zijn collega vakbondsleider van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols), Marcellino Nerkust houden de lippen stijf op elkaar als om reactie gevraagd wordt naar het resultaat van de bespreking zaterdag met de raadsadviseurs.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.