Regering bevestigt ontslag Centrale bank-governor Van Trikt niet

Dagbladen overzicht – 15 januari 2020
januari 15, 2020
10 Mobiel – Dorety Groeizaam – 15 januari 2020
januari 15, 2020
Show all

Regering bevestigt ontslag Centrale bank-governor Van Trikt niet

In verband met onderzoek is in samenspraak verlof door hem opgenomen

De regering en de Raad van Commissarissen verklaren dat Robert-Gray van Trikt, de Centrale Bank-governor van Suriname, niet is ontslagen. De regering tegenover volksvertegenwoordigers in De Nationale Assemblee (DNA), terwijl de Centrale Bank van Suriname niet lang daarna hetzelfde uitgaf in een persschrijven.

In dat schrijven staat dat er op 10 januari een schrijven is gericht aan Van Trikt als governor, waarin informatie is opgevraagd over “enkele vraagstukken de bank rakende”. Zonder aarzelen heeft hij volgens de rvc zijn medewerking toegezegd.

“In het belang van het onderzoek heeft de raad Van Trikt gevraagd vrijwillig verlof op te nemen. De rvc verwacht dat binnen een week klaarheid zal zijn verkregen over de zaken die nader onderzoek behoeven”, staat verder in de verklaring van de Centrale Bank.

De korte verklaring van regeringswoordvoerder Soewarto Moestadja maakte de zaak er ook niet duidelijker op.   

Robert-Gray van Trikt is niet ontslagen, maar hij zou op aansporing van de regering met verlof zijn gegaan. Volgens onofficiële berichten richt het onderzoek zich op aankopen en uitgaven die zonder afstemming hebben plaatsgevonden. De oppositie liet dinsdag na de mededeling van Moestadja merken er geen genoegen mee te nemen. Gelet op de geruchtenmolen die op volle toeren draait, kan de regering zich er volgens haar niet zo gemakkelijk van af maken.

Comments are closed.