Regering bekijkt nog uitvoeringsmodellen voor staatsbegroting 2018

Dagbladen overzicht woensdag 17 januari 2018
januari 17, 2018
WEGENAUTORITEIT SLUIT TUTAYABRUG IN BROKOPONDO WEGENS INSTORTINGSGEVAAR
januari 17, 2018
Show all

Regering bekijkt nog uitvoeringsmodellen voor staatsbegroting 2018

Het is niet duidelijk wanneer de 1e openbare vergadering voor 2018 van de Nationale Assemblee wordt gehouden. De begrotingsbehandeling voor dit dienstjaar werd verdaagd door parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, omdat de regering te kennen gaf dat er nog concrete antwoorden geformuleerd moesten worden, ter beantwoording van vragen in het parlement over hoe de begroting gefinancierd zal worden. Met meer dan 20 beleidsprioriteiten is het geen makkelijke opgave, zegt vicepresident Ashwin Adhin aan Radio 10.

Voor wat betreft een daadwerkelijke realisatie van de voorgenomen beleidsplannen die president Desi Bouterse aanhaalde in zijn nieuwjaarstoespraak, heeft de regering niet gek veel tijd meer over beseft hij.

De nieuwe afspraken tussen regering en onderwijsvakbonden BvL en ALS alsmede de FOLS, zijn volgens Adhin vervat in een herziene resolutie. Alle herzieningen moeten op den duur ervoor zorgen dat het onderwijs in ons land er beter op wordt, aldus de vicepresident die tegelijkertijd niet de garantie wil geven dat het onderwijsproces vanaf nu vlekkeloos zal verlopen.

Andermaal vicepresident Ashwin Adhin. Aan Radio 10 geeft hij mee dat de regering nog altijd druk bezig is met de voorbereiding om te komen tot een sluitende begroting voor het dienstjaar 2018.

Comments are closed.