Rechtszaak Van Dijk-Silos, Meye en Bhagwandin tegen Staat hervat

Today In Pop History – 29 oktober 2021
oktober 29, 2021
Eerste kinderdialysecentrum in Suriname geopend
oktober 29, 2021
Show all

Rechtszaak Van Dijk-Silos, Meye en Bhagwandin tegen Staat hervat

De rechtszaak aangespannen tegen de Staat Suriname, met name de minister van Volksgezondheid, is donderdag hervat. Deze zaak is door Jennifer van Dijk-Silos, Steve Meye en Patrick Bhagwandin ingediend. Het drietal wil dat minister Ramadhin wordt veroordeeld tot rectificatie van zijn in de media gedane uitspraken, die ze kwalificeren als beledigend, laster, smaad en aantasting van hun eer en goede naam. Ramadhin in persoon en de advocaat van de Staat, Aryan Ramlakhan, hebben namens de Staat een conclusie ingediend en het verzoek van de eisers beantwoord.

De Staats-raadsman Aryan Ramlakhan was dat.

In augustus hebben Jennifer van Dijk-Silos, Steve Meye en Patrick Bhagwandin mede een petitie aangeboden aan toen waarnemend president Ronnie Brunswijk. Erin staat de eis tot directe stopzetting van elke vorm van vaccinatiedwang, zij het ook indirect, alsook het stopzetten van elke vorm van discriminatie en apartheid die daaruit voortvloeit. “Maar er is geen sprake van dwang”, aldus de minister.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid donderdag bij de rechtszaal, waar de rechtszaak aangespannen door Jennifer van Dijk-Silos, Steve Meye en Patrick Bhagwandin van start is gegaan.

Comments are closed.