Rechtstreekse interventie: Centrale Bank stelt deviezen beschikbaar voor ‘kleine man’

Suriname voor de derde keer ABCS kampioen
februari 2, 2015
Buitenlands complot: Dino wordt gebruikt tegen Bouterse
februari 2, 2015
Show all

Rechtstreekse interventie: Centrale Bank stelt deviezen beschikbaar voor ‘kleine man’

Burgers kunnen vanaf maandag bedragen tot 300 US dollar of 300 Euro inwisselen of kopen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Zij moeten wel het doel van de inwisseling aangeven. Dat heeft de bank zondagmiddag via een persbericht bekendgemaakt.

Het bieden van deze mogelijkheid betekent dat de Moederbank nu rechtstreeks interventies pleegt op de valutamarkt. De achterliggende reden om dit te doen is dat het de laatste weken voor de kleine klant moeilijk is aan deviezen te komen die nodig kunnen zijn voor bijvoorbeeld het betalen van huishuur, creditcard betalingen of steun aan studerende kinderen. Maandag zal de bank nadere informatie verstrekken hoe de speciale ‘Window’ ingericht zal worden. Deze maatregel zal ook de druk op cambio’s en banken doen afnemen als het gaat om de vraag naar deviezen.

In het persbericht waarschuwt de CBvS bedrijven of personen die willen speculeren met de valuta. De bank zal daar hard tegen optreden. De toegewezen deviezen mogen alleen gebruikt worden voor doel waarvoor ze zijn afgegeven, benadrukt de bank.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.