‘Rechter Rasoelbaks opvolger Valstein-Montnor’ als waarnemend Hof president

Surinaams voetbal grootmacht Robinhood degradeert
maart 31, 2014
Sport 31maart
maart 31, 2014
Show all

‘Rechter Rasoelbaks opvolger Valstein-Montnor’ als waarnemend Hof president

Rechter Iwan Rasoelbaks zal de opvolger worden van Cynthia Valstein-Montnor die om persoonlijke redenen haar functie als waarnemend president van het Hof van Justitie heeft neergelegd. Dat Rasoelbaks de opvolger wordt staat vast, omdat hij nu de langst zittende rechter is. Dat zegt Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten.

De orde neemt voorlopig een afwachtende houding aan over de situatie die is ontstaan na het opstappen van Valstein. Het is volgens Monorath een aangelegenheid van de rechterlijke macht. Hij verwacht niet dat deze situatie gevolgen zal hebben voor de dagelijkse gang van zaken in de rechtspraak.

Monorath heeft nog geen informatie gekregen of Valstein ook haar functie als vice-president van het Hof en/of als voorzitter van de krijgsraad zal of moet neerleggen. Maar hij gaat er vanuit dat haar besluit in ieder geval geen administratieve gevolgen zal hebben voor het 8 decemberproces.

Valstein-Montnor nam vanaf 1 januari 2011 waar als president van het Hof. Zij werd in deze functie benoemd, nadat Ewald Ombre met pensioen ging. Valstein-Montnor is ook president van de Krijgsraad. Radio 10 heeft bevestigd gekregen dat  de waarnemend president van het Hof haar besluit tot aftreden al schriftelijk kenbaar heeft gemaakt aan president Desi Bouterse.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.