Real Estate Seminar informeert over vastgoedproces

Dagbladen overzicht – 29 mei 2019
mei 29, 2019
Caribische landen bediscussiëren de economische ontwikkelingen in relatie tot ACP en EU
mei 29, 2019
Show all

Real Estate Seminar informeert over vastgoedproces

Het is gebleken dat velen uit de samenleving slecht geïnformeerd zijn over het reilen en zeilen binnen de vastgoedwereld. Initiatiefnemer Omayra Bouterse, die zelf ook makelaar is, organiseerde daarom het allereerste Real Estate Seminar om de rechten en plichten, maar ook de eisen die gesteld moeten worden binnen het vastgoed te belichten. Tijdens dit seminar hebben diverse betrokkenen bij het vastgoedproces, het publiek geïnformeerd over zaken zoals boedelproblemen en het verschil tussen grondhuur en eigendom. Ook de taken van de notaris en belangrijke aspecten bij het sluiten van een hypotheek, zijn belicht. Volgens Bouterse noemt iedereen zich tegenwoordig makelaar, met als gevolg dat het woord een bittere nasmaak laat. Om dit beroep te doen is er voldoende kennis nodig. Zij pleit voor herstructurering van de vastgoedwereld.

Volgens de jurist, Bissessur Prenobe, is gebleken dat de problemen bij het verkavelen afnemen. Hij doet een beroep op de consument om zich juridisch te laten informeren alvorens een woning of perceel te kopen.

Ketura Bendanon zegt aan Radio 10 dat zij zelf ook benadeeld is geworden door een ‘verkavelaar’. Ze is van mening dat er in Suriname geen plek is waar je als consument naar toe kan als benadeelde.

U hoorde Ketura Bendanon en daarvoor de jurist Bissessur Prenobe maandagavond tijdens het eerste Real Estate seminar. Naar zeggen van de organisatie is de interesse naar dit onderwerp groot. De samenleving heeft behoefte aan informatie. Bouterse is van plan het seminar te herhalen.

Comments are closed.