Reactie Hoefdraad op beroep VES terugbrengen begrotingstekort: “Realiteit geeft ander beeld”

Getrouw laat uitspraken Santhoki op massameeting voor zijn rekening in kwestie coke onderzoek
januari 22, 2019
Dagbladen overzicht – 23 januari 2019
januari 23, 2019
Show all

Reactie Hoefdraad op beroep VES terugbrengen begrotingstekort: “Realiteit geeft ander beeld”

Het is de wens van elke regering om het tekort in de overheidsbegroting zo laag mogelijk te houden. Echter geeft de realiteit een ander beeld. Hier is een situatie waarbij het overheidshuishouden voortdurend draaiende gehouden moet worden. Dit zegt Gillmore Hoefdraad, minister van Financiën in gesprek met Radio10.

De bewindsman reageert hiermee, op het beroep dat de Vereniging van Economisten(VES) in een open brief aan het parlement heeft doen toekomen, met het dringende verzoek, het begrotingstekort voor 2019 terug te brengen naar 3% van het Bruto Binnenlands Product(BBP).

Op de vraag of de regering niet van plan is een punt te zetten achter de voortdurende leningen die door de regering worden afgesloten, zegt minister Hoefdraad in de voordelige leenovereenkomsten een alternatief te zien voor financiering van beleid.

Andermaal Financien minister Gillmore Hoefdraad in gesprek met Radio10. Wat het laatste betreft is de bewindsman helder. Als wij minister Hoefdraad mogen geloven is de regering nog lang niet uitgekeken op buitenlandse kapitaalmarkten in de hoop geld te kunnen betrekken voor het runnen van haar eigen staats huishouding.

Comments are closed.