RBC-bond start onderhandelingen in verband met overname

Havenpersoneel wordt getraind in opsporen drugs in containers
april 16, 2015
Sport 16 april
april 16, 2015
Show all

RBC-bond start onderhandelingen in verband met overname

De personeelsbond bij de onlangs verkochte Surinaamse tak van de Royal Bank of Canada start donderdag (vandaag) met onderhandelingen met de leiding van de financiële instelling. Het gaat in deze om onderhandelingen die de positie van het personeel moet waarborgen, vóór de overname een feit is.

Radio 10 verneemt uit bronnen dat één van de belangrijkste eisen van de bond bij de onderhandelingen zal zijn, dat de banen van de ongeveer 180 medewerkers gegarandeerd wordt. De bond stelt zich op het standpunt dat de verkoop niet mag leiden tot afvloeiingen. Daarnaast wil de bond geregeld krijgen dat pensioenen, die in het verleden zijn ontwaard, worden geactualiseerd. De bedoeling is om uiterlijk 1 mei de onderhandelingen met de leiding van de bank af te ronden.

De Surinaamse vestiging van de Royal Bank of Canada is enkele weken geleden verkocht aan de op het Trinidad en Tobago gevestigde Republican Bank of Trinidad and Tobago. Deze bank is één van de grootste in het Caribisch gebied en is de eerste uit de regio met zakelijke belangen op het Afrikaans continent. Het bedrag dat gemoeid gaat met de overname is niet bekendgemaakt, maar volgens een persverklaring lijdt de RBC 23 miljoen US dollar verlies met de verkoop van RBC Suriname.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.