Rapport misstanden Surinaamse gevangenissen nog onbekend bij Delinquentenzorg

President bereid actieplan voor
januari 26, 2014
Vandaag in het Verleden
januari 27, 2014
Show all

Rapport misstanden Surinaamse gevangenissen nog onbekend bij Delinquentenzorg

Dienst start kaderopleiding in Nickerie

Paulus Pinas onderdirecteur Delinquentenzorg blijft erbij dat hij niet op de hoogte is van een internationaal rapport, waarin misstanden over onder andere seksuele relaties tussen penitentiaire ambtenaren en gedetineerden openbaar worden gemaakt. Volgens het ministerie van Volksgezondheid waar dit rapport wel bekend is, zou ook justitie op de hoogte moeten zijn van dit rapport. Justitie is veelomvattend maar ik weet er niets van reageerd Pinas, hoewel hij niet ontkend dat misstanden in strafinrichtingen hem bekend zijn.

De noodzaak voor elektronische beveiliging van de verschillende strafinrichtingen blijkt volgens Pinas hiermee noodzakelijk te zijn. Voorzitter van de bond penitentiaire ambtenaren, Gustaaf Gallant, zegt in een reactie dat hoewel het gaat om een rapport uit 2008, hij de bevindingen erg serieus opvat. Hij pleit voor een officieel onderzoek en is er in elk geval geen voorstander van deze kwestie ‘blauw-blauw’ te laten.

De onderdirecteur Deliquentenzorg Paulus Pinas is overigens in Nickerie in verband met de start van de tweede kaderopleiding voor penitentiaire ambtenaren. Deze opleiding die normaliter in Paramaribo wordt gedraaid. Maar omdat in Nickerie twintig man aan de opleiding deelnemen en er een te grote druk op het overig personeel zou ontstaan, is gekozen de opleiding naar het district te brengen, ook het kosten aspect heeft volgens Pinas hierbij een rol gespeeld. De kaderopleiding zal gedurende negen maanden met Nickeriaanse docenten op het zelfde niveau als Paramaribo afgewerkt worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.