I-WRITE Contest voor de laatste maal
februari 2, 2014
Regering lanceert nieuw systeem voor financieel management
februari 2, 2014
Show all

Ramdat Tewarieweg Paradise wordt betegeld

OW minister: Regering heeft bijzondere aandacht voor Nickerie
Voor een bedrag van ongeveer 6 miljoen Surinaamse dollar zal aannemer Sardha binnen 85 werkbare werkdagen de Ramdath Tewarieweg te Paradise in de oostelijke polders van Nickerie moeten bestraten. Het gaat in deze om een weg die zich vooral tijdens de regentijd in heel slechte staat bevind. In totaal zal er 13.500m2 aan straatklinkers gelegd worden, op een ondergrond welke eerst zal worden belegd met geotextiel en basecourse. De bewoners van deze weg die al tientallen jaren uitkijken naar dit moment zijn bijzonder blij, verwoorde buurtbewoner Carmen Critchlow de gevoelens van de buurt zaterdag bij het startsein voor de werkzaamheden .

Parlementariër Rashied Doekhie en minister Rabin Parmessar van OW zijn beiden in deze buurt opgegroeid, en zeggen te weten wat voor pinarie kinderen uit deze buurt gedurende de vele jaren hebben moeten doorstaan. Alleen is Doekhie blij dat de betegeling van de weg niet tijdens de regeerperiode van het Nieuwfront is geschied. Sterker nog, het DNA-lid zegt dat het is, omdat hij daar is geboren en zijn partij grote aanhang heeft, de weg nooit door de vorige regering is verhard.

Minister Rabin Parmesar wees de aanwezigen op de vele economische en sociaal maatschappelijke voordelen die een goede weg met zich meebrengt. De bewindsman liet hierna doorschemeren dat er vanuit de regering bijzondere aandacht is voor het district Nickerie en dat dit project maar een klein deel is van wat er aan projecten het district te wachten staat.

De OW minister benadrukt dat de gunning voor dit project totaal volgens de wettelijk vastgestelde procedure is geschied en dat er geen millimeter mag worden afgeweken van het bestek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.