Ramautarsingh voorspelt financiële crisis bij ongewijzigd beleid regering

Visserijsector geïnformeerd over baggeren Surinamerivier
mei 9, 2019
10 Mobiel – Reina Ramautar – 9 mei 2019
mei 9, 2019
Show all

Ramautarsingh voorspelt financiële crisis bij ongewijzigd beleid regering

Het zal niet lang meer duren of een nieuwe crisis in onze economie komt eraan. De donkere wolken boven ons land  pakken zich nu al langzaam samen zegt Winston Ramautarsingh, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname(VES).De econoom die afgelopen dinsdag op uitnodiging van de Kenniskring te gast was, gaf alles behalve een zaligmakende uiteenzetting over het economisch vooruitzicht voor ons land.Hij waarschuwde voor een herhaling van een neergaande economische noodsituatie.Ramautarsingh zei  aan het aanwezige publiek dat de regering alleen maar  in 2018, circa 188 miljoen aan extra middelen heeft  uitgegeven voor een groot deel bestemd voor uitstaande leningen. De betalingsbalans was in 2017 geneutraliseerd, maar in het jaar daarna was er een tekort opgetreden van US$ 188 miljoen. Ook het leningenbeleid van de regering is niet gewijzigd.

De VES-voorzitter valt ook over de ingediende begroting van de regering (ruim Srd8,8 miljoen), die straks in DNA zal worden goedgekeurd. Behalve de torenhoge berg aan buitenlandse schulden, drukken ook de overheidslasten waaronder de uitgaven van bijkans 2, 4 miljard aan salarissen zwaar op de overheidsbegroting. Hij vindt het jammer dat uiteindelijk de belastingbetaler zal worden opgescheept met betaling van de zovele schulden.

U hoorde Winston Ramautarsingh, Voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname(VES). Hij was een (1) van de twee gasten op een discussieavond van de Kenniskring eerder deze week

Comments are closed.