Ram Nath Kovind, Indiase president, in Suriname

Cao komt, maar niet zonder meer zegt SZF-directeur Kromodihardjo
juni 20, 2018
10 Mobiel – Sandra Ammersingh – 20 Juni 2018
juni 20, 2018
Show all

Ram Nath Kovind, Indiase president, in Suriname

Eerste handeling na aankomst dinsdagavond: kranslegging bij standbeeld Gandhi

 

Ram Nath Kovind, de president van India, is dinsdagmiddag aangekomen in Suriname. Hij en zijn echtgenote, de first Lady van India Savita Kovind, staan aan het hoofd van een delegatie die bestaat uit ruim 70 personen. Kovind werd op de Johan Adolf Pengel Airport na enkele ceremoniële handelingen welkom geheten door president Desi Bouterse en first Lady Ingrid Bouterse-Waldering. Onder strenge beveiliging koerste de presidentiële colonne vervolgens richting Knuffelsgracht. Daar stond vicepresident Ashwin Adhin de hele delegatie op te wachten bij het standbeeld van Mahatma Gandhi.

Wat volgde was een kranslegging bij beeld van de Indiase vrijheidsstrijder.

Woensdag volgen nog meer kransenleggingen. Er worden ’s morgens bloemen gelegd bij het standbeeld van Baba en Mai en het Mama Sranan-monument aan de Waterkant. Bij het standbeeld van Yaney Tetary, tegenover het Onafhankelijkheidsplein, leggen president Kovind en first lady Savita ook wat kransen.

Daarmee wordt, volgens Adhin, eer bewezen aan de gemeenschappelijke historische achtergronden die Suriname en India delen.

 

Vicepresident Ashwin Adhin, die de pers dinsdagavond toesprak na de kranslegging door de Indiase president Ram Nath Kovind, kort na aankomst in Suriname bij het standbeeld van Mahatma Gandhi aan de Knuffelsgracht. Door de strenge protocollaire formaliteiten rondom het staatsbezoek van Kovind legt hij woensdag pas een officiële verklaring af. Dat is tijdens zijn bezoek in het presidentieel paleis. De Indiase president is ook van plan De Nationale Assemblee (DNA) in een buitengewone openbare vergadering toe te spreken.

Comments are closed.