Rallysport ondervindt last financiële malaise

Dagbladen overzicht – 3 juni 2019
juni 3, 2019
Theater Thalia weer open
juni 3, 2019
Show all

Rallysport ondervindt last financiële malaise

CoNi Rally gaat wel door

De rallysport in Suriname ondervindt ook last van de onstabiele financiële situatie in het land. Desondanks gaat de CONI rally dit jaar door. Deze rally is ontstaan nadat ruim twee jaar geleden sponsoren het lieten afweten voor de Nicopa (Nickerie-Coronie-Paramaribo) rally die toen al zeker tien edities had beleefd. De Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) nam toen de stap het rijevenement te verkorten. Zo werd vorig jaar de eerste editie van de CONI rally gereden. Volgens Gerard Roemer van de SARK was het dit jaar ook moeilijk de middelen te vergaren voor de organisatie. Vandaar dat de rally een maand later dan gepland wordt gehouden.

De verkorte versie haalt volgens uitzetters Robert Hahn, Oliver Smit, Ildemar Fakkel en Dieter Debusschere echter niets weg van het plezier dat rijders alsook toeschouwers zullen beleven. Er is daarnaast rekening gehouden met de begaanbaarheid van de wegen in de districten Coronie en Nickerie, waar er zal worden gereden zeggen Fakkel en Smith

Naast CIC die reeds jaren een vaste sponsor is van de districtsrally heeft de organisatie Telesur erbij kunnen halen. De start van de CONI rally is op zaterdag 8 juni in Coronie en de finish is op dezelfde dag in Nickerie. De prijsuitreiking vindt de volgende dag, 9 juni, plaats omstreeks 12 uur in de middag in Nickerie.

Comments are closed.