Prostaatkankerstichting start voorlichtingsbijeenkomsten
januari 12, 2019
Sportverslagen – 12 & 13 januari 2019
januari 12, 2019
Show all

Radj Oedit nog in Nederland

Uitlevering afhankelijk van revalidatieproces

 

De ondernemer Radj Oedit, die wordt gezocht door justitie in Suriname, zit nog altijd in Nederland. Dat zegt zijn advocaat in Suriname, Irvin Kanhai. Hij is herstellende van een hartoperatie. Afhankelijk van de vorderingen die hij maakt, zal de rechter in Nederland bepalen of hij wordt uitgeleverd.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie, wilde vrijdag, bij de installatie van de nieuwe districtscommissaris in Nickerie niet ingaan op de status van het uitleveringsverzoek. Dat is een aangelegenheid van het Openbaar Ministerie, zei de bewindsman.

Procureur-Generaal Roy Badjnath Panday zegt in een bericht aan Radio 10, dat Nederland nog altijd niet heeft gereageerd op het verzoek van Suriname tot uitlevering. In maart van het vorig jaar nam Oedit de wijk naar Nederland, nadat zijn naam opdook in een drugszaak. In oktober 2018 is hij door de Nederlandse politie aangehouden. De PG bevestigde destijds tegenover Starnieuws, informeel te zijn geïnformeerd over de arrestatie van de ondernemer.

Comments are closed.